Cupping

Cupping is aan een opmars bezig en dat hoeft niet te verwonderen als je weet wat het effect van deze techniek is. Het is een zuigtechniek die cups vacuüm trekt op de huid en op die manier meteen voor een betere doorbloeding zorgt. Ook hier zal je dus sneller herstellen.

Moderne toepassing van oosters principe

Dry cupping vindt zijn oorsprong in het Verre Oosten en wordt door sportmasseurs toegepast om verklevingen en diepe spierknopen in het lichaam aan te pakken. Bloed en afvalstoffen hebben soms de neiging om vast te blijven hangen, waardoor ze niet meer in het zuiveringsproces van ons lichaam terecht komen. Dit noemen we gestagneerd bloed. Door de vacuüm cups over de spieren te glijden zuigen we dit vervuild bloed naar de oppervlakte, waardoor het vrijkomt en wel door ons lichaam kan verwerkt worden.

Indien het de eerste keer is dat je “gecupped” wordt of als het al een tijdje geleden is zal je op de plaats waar de cups stonden lichte of donker roodbruine plekken krijgen. Dit is het bloed dat naar de oppervlakte werd gezogen en zal in de volgende dagen door het lichaam verwerkt worden. Na enkele dagen zullen deze vanzelf verdwijnen. Later, omdat je doorbloeding beter verloopt, zal je makkelijker herstellen. Ideaal voor de sportieveling dus

Cupping